Foto’s en afdrukken

Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit vier onderdelen.

De afdrukken:
Met behulp van speciale lepels waarin een vloeibaar rubberachtige massa wordt gedaan, worden er van zowel het bovengebit als van het ondergebit afdrukken gemaakt. Het is belangrijk dat alle tanden en kiezen goed afgedrukt worden. Mocht je je niet op je gemak voelen, zeg het dan tegen de assistente, deze zal daar zeker rekening mee houden. Het maken van de afdrukken duurt ongeveer 15 minuten. Lukt het niet dan worden er lepels mee naar huis gegeven om eerst thuis te oefenen.

De wasbeet:
De wasbeet is een stukje rode (harde) was waarin je moet dichtbijten met je kiezen op elkaar. De wasbeet dient ervoor dat de gipsmodellen op de juiste manier afgewerkt kunnen worden en dat precies gezien kan worden hoe het boven- en ondergebit op elkaar past.

De röntgenfoto’s:
Er worden in de meeste gevallen drie verschillende röntgenfoto’s gemaakt. Het orthopantogram is een overzichtsfoto waarop alle tanden en kiezen en het kaakgewricht te zien zijn. De laterale schedelfoto is een foto van de zijkant genomen, waarop veel berekeningen worden gedaan. De occlusale opbeetfoto is een kleine extra scherpe foto van de bovensnijtanden. Oorbellen/haarclips/piercings moeten van tevoren worden uitgedaan.

Digitale foto’s:
Met een digitale fotocamera worden mond- en portretfoto’s gemaakt. Deze foto’s worden gebruikt om tijdens de behandeling te kijken wat het uitgangspunt is geweest. Digitale foto’s worden aan het begin en aan het einde van de behandeling gemaakt.

Ouders mee:
Daar alles voor de kinderen nieuw is, en er vaak op school sterke verhalen worden verteld, komt het voor dat sommige kinderen er een beetje tegenop zien. De assistentes hebben zeer veel ervaring met kinderen en zullen er alles aan doen om hen op hun gemak te stellen. De meeste kinderen vinden het prettig wanneer een van de ouders aanwezig is tijdens het documenteren.

Soms kan het documenteren iets uitlopen. Wij zullen altijd proberen het geplande werk af te maken, ook al duurt het wat langer.