Spoed / mogelijke problemen

Losse bracket: (slotje)
Indien je al een afspraak hebt, bel dan voorafgaand en geef aan dat je een los slotje hebt. Heb je op korte termijn geen afspraak staan bel dan voor het maken van een afspraak voor de reparatie van het losse slotjes. Als er een draadje prikt in de wang dan mag je van maandag t/m donderdag van 08:15 – 09:45 en van 13:00 – 16:15 uur komen zodat wij dit voor je verhelpen. Meld je hiervoor aan bij de balie.

Losse band:
Indien mogelijk niet er uithalen. Is de band er wel uitgehaald dan is het mogelijk dat de kiezen te strak tegen elkaar aan gaan zitten en moet er opnieuw gesepareerd worden (elastieken tussen de kiezen plaatsen). De buitenbeugel kan even niet gedragen worden met een losse band in de bovenkaak. Maak een afspraak voor de reparatie van de band. Tijdens een reguliere controle is hier helaas geen tijd voor.

Losse spalk:
Idem. Prikt de draad omdat de draad bij de hoektand losgelaten heeft dan een flossdraad in een lus om het draadje doen en het dubbele flossdraad door het contactpunt naar voren trekken, een dubbele knoop er op zodat het draad blijft zitten. Bel zo snel mogelijk voor het maken van een afspraak om de spalk te plakken.

Slot van een quadhelix (binnenbeugel om de kaak te verbreden) afgekomen:
Als deze naar beneden hangt, het elastiekje aan de andere kant doorknippen en de beugel naar voren toe er uit trekken. Graag ook bellen voor een afspraak op korte termijn.

Headgear (buitenbeugel) of losse beugel doet pijn:
Uitneembare beugel minder dragen. Graag bellen voor een afspraak op korte termijn. In geval van een losse beugel zekerheidshalve het laatste gipsmodel meebrengen. Wanneer de buitenbeugel pijn doet kun je eerst het elastiek wat langer maken door het gespje te openen, er staat dan minder druk op de kiezen. (vertel tijdens de volgende controle dat je dit gedaan hebt)

Draadje prikt:
Proberen onder de boog terug te duwen, bijvoorbeeld met een gummetje aan de achterkant van een potlood.

Een tieback is gebroken:
Afspraak maken op korte termijn. Zit er links en rechts een tieback met een elastiekje om de ruimte dicht te maken dan ook tieback aan de andere kant doorknippen anders schuiven de tanden te ver naar links of rechts.

Spiraal veer los:
Er uit halen en afspraak maken op korte termijn. Wanneer de veer prikt dan deze proberen af te knippen met nageltang met spitse punt. Afdekken met witte was of zacht gekauwde suikervrije kauwgum. Afspraak maken op korte termijn.

Zeer ernstige pijnklacht?
Indien bovenstaande niet afdoende is en u vermoedt dat er sprake is van een zeer ernstige pijnklacht en/of probleem dat niet kan wachten tot de volgende werkdag, dan kunt u bellen naar 030 271 90 65 en volgt u dan s.v.p. de aanwijzigingen op die u gegeven worden op ons antwoordapparaat.